Avakov: "Dacă în urmă cu trei luni am fi avut o astfel de armată, Putin nu ar fi ocupat Crimeea"

Ministrul ucrainean de Externe Arsen Avakov a apreciat marţi că situaţia armatei ucrainene s-a ameliorat semnificativ şi Putin nu ar fi ocupat Crimeea în aceste circumstanţe, în urmă cu trei luni, relatează postul ucrainean de televiziune Hromadske TV, citat de site-ul Gazeta.ua.

1818 afișări
Imaginea articolului Avakov: "Dacă în urmă cu trei luni am fi avut o astfel de armată, Putin nu ar fi ocupat Crimeea"

Avakov: "Dacă în urmă cu trei luni am fi avut o astfel de armată, Putin nu ar fi ocupat Crimeea"

"Acesta este o situaţie la care nimeni nu s-a aşteptat şi la care am ajuns fără a avea forţe militare normale sau echipamente. În urmă cu o lună, Garda Naţională nu avea aici (în estul Ucrainei) niciun tanc, iar acum aici sunt 53 de unităţi blindate. Atunci aveam doar 120 de militari în regiune, iar acum doar membri SWAT sunt peste 450", a declarat Avakov, în contextul în care Kievul a reluat marţi "operaţiunea antiteroristă" în estul ţării.

"Dacă în urmă cu trei luni am fi avut o astfel de armată, Putin nu ar fi ocupat Crimeea", a apreciat el.

Operaţiunea "antiteroristă" contra rebelilor proruşi din estul Ucrainei a fost reluată marţi dimineaţa, după ce preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a refuzat să prelungească armistiţiul.

Moscova şi-a exprimat, marţi, "regretele profunde" faţă de decizia Kievului de a nu prelungi armistiţiul cu separatiştii proruşi şi a cerut partenerilor occidentali "să nu mai folosească Ucraina ca monedă de schimb în jocurile geopolitice", potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Externe.

Preşedintele rus, Vladimir Putin a declarat marţi că Poroşenko va purta "întreaga responsabilitate" pentru războiul din estul Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici