Avalanşă în munţii Tatra, din Polonia: Salvamontiştii au salvat cinci persoane

Echipele de intervenţie au salvat cinci persoane care au fost îngropate în zăpadă în urma unei avalanşe produse miercuri în Munţii Tatra din sudul Poloniei, au anunţat serviciile de salvamont poloneze, relatează Reuters.

165 afișări
Imaginea articolului Avalanşă în munţii Tatra, din Polonia: Salvamontiştii au salvat cinci persoane

Cinci persoane au fost salvate din munţii Tatra din Polonia în urma producerii unei avalanşe

Avalanşa s-a produs la 24 de kilometri sud de staţiunea balneară Zakopane, pe muntele Rysy, cel mai înalt vârf muntos din Polonia, care se ridică la 2.503 de metri deasupra nivelului mării.

„Starea de sănătate a trei persoane este gravă. o pesoană a fost deja transportată la spitalul din Zakopane. Elicopterul nostru transportă alte victime”, a declarat pentru postul de televiziune polonez TVN24, unul dintre mmebrii echipei de intervenţie, Stanislaw Krzeptowski-Sabala.

Agenţia de ştiri PAP a relatat că serviciile de salvamont a stabilit la moderat nivelul pericolului de avalanşă din munţii Tatra. Asta înseamnă că avalanşele se pot produce, în special pe pantele abrupte.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici