Avariile produse la un cablu subacvatic din Marea Baltică alertează Suedia. Oficialii scandinavi au lansat o investigaţie

  • Un cablu de telecomunicaţii subacvatic care leagă Estonia şi Suedia a fost avariat, potrivit guvernului suedez
  • Ministrul Apărării, Carl-Oskar Bohlin, susţine că instalaţia nu a fost complet distrusă, doar deteriorată
  • Recent, s-au descoperit probleme la o conductă de gaz care leagă Finlanda şi Estonia
2393 afișări
Imaginea articolului Avariile produse la un cablu subacvatic din Marea Baltică alertează Suedia. Oficialii scandinavi au lansat o investigaţie

Avariile produse la un cablu subacvatic din Marea Baltică alertează Suedia. Oficialii scandinavi au lansat o investigaţie

Cauza pagubei din Marea Baltică rămâne necunoscută. Anchetatorii suedezi vor coopera cu omologii lor finlandezi şi estoni, pentru a determina ce sau cine ar fi putut avaria cablul de telecomunicaţii.

Pe 8 octombrie au fost detectate avarii la conducta de gaze naturale dintre Estonia şi Finlanda. Anchetatorii finlandezi au identificat separat două nave despre care susţin că operau în ziua incidentului în zona în care au fost descoperite avariile. O navă avea pavilion rusesc, iar cealaltă era deţinută de China, relatează BBC.

Autorităţile finlandeze au declarat că atât conducta, cât şi cablul de telecomunicaţii, au fost avariate în două locuri.

Finlanda suspectează sabotajul Rusiei drept „răzbunare” după ce ţara a aderat la NATO. Preşedintele rus Vladimir Putin a negat acuzaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici