Avem vaccin, cu ce îl administrăm? Numărul de seringi se epuizează repede. O ţară a restricţionat exportul

  • Întreaga lume are nevoie de 10 miliarde de seringi pentru vaccinarea anti-covid
  • România a cumpărat până acum 10 milioane de ace şi seringi din Qatar
  • Oficialii din Statele Unite şi Uniunea Europeană au deja nevoie de mai multe seringi
  • Brazilia a restricţionat exporturile de seringi şi ace
  • O firmă din India produce 5 900 de seringi pe minut şi 2,5 miiarde de seringi pe an
1167 afișări
Imaginea articolului Avem vaccin, cu ce îl administrăm? Numărul de seringi se epuizează repede. O ţară a restricţionat exportul

Avem vaccin, cu ce îl administrăm? Numărul de seringi se epuizează repede, ţările încep să restricţioneze exporturile

Avem vaccin, dar cum stăm cu consumabilele? Pe lângă serul efectiv avem nevoie de seringi pentru a îl injecta.
 
Şi nu orice tip de seringă, ci una de 1 ml care e folosită pentru vaccinul anti-covid.  Întreaga lume are nevoie de 10 miliarde de seringi pentru vaccinarea anti-covid, iar producătorii se străduiesc să reuşească să onoreze cererea imensă. 
 
În timp ce ţările din întreaga lume caută moduri de a obţine suficiente doze de vaccin pentru imunizarea populaţiei, apare o altă competiţie.
 
Pentru seringile necesare la administrarea vaccinului care în acest moment nu sunt suficiente. România a cumpărat până acum 10 milioane de ace şi seringi din Qatar. 
 
Suntem în plină campanie de vaccinare şi în topul ţărilor europene ca număr de persoane vaccinate. Am depăşit deja un milion şi vaccinăm din ce în ce mai mult. Momentan nu suntem în situaţia în care să ne lipsească materialele necesare pentru vaccinare. Însă acel moment nu poate fi departe. 
 
Oficialii din Statele Unite şi Uniunea Europeană spun deja că au nevoie de mai multe, iar cererea creşte exponenţial.
 
Cel mai mare producător de seringi din America a anunţat că a început producerea a 2.000 de seringi pe minut pentru a reuşi să furnizeze comenzile pentru peste un miliard de astfel de consumabile. Unul dintre cei mai mare producători din India face 5 900 de seringi pe minut şi 2,5 miiarde de seringi pe an. Compania vrea să extindă producţia până la 3 miliarde până în iulie 2021.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici