AVERTISMENT al directorului NSA: Ideologia Statului Islamic "rezonează tot mai puternic" cu americanii

Capacitatea grupării teroriste Statul Islamic (SI) de a recruta membri online este "o tendinţă clar în creştere, nu în descreştere", iar ideologia reţelei teroriste "rezonează tot mai puternic" cu americanii, avertizează comandantul Comandamentului Cibernetic al Statelor Unite.

915 afișări
Imaginea articolului AVERTISMENT al directorului NSA: Ideologia Statului Islamic "rezonează tot mai puternic" cu americanii

AVERTISMENT al directorului NSA: Ideologia Statului Islamic "rezonează tot mai puternic" cu americanii (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Eforturile recente ale grupării teroriste de a utiliza capabilităţi cibernetice ca armă de sistem şi nu doar pentru recrutare şi răspândirea ideologiei reprezintă o "mare îngrijorare" pentru Agenţia Naţională pentru Securitate (NSA), a adăugat luni directorul acesteia, amiralul Mike Rogers, relatează CNN.

În ceea ce priveşte răspunsul la breşele cibernetice ale grupărilor teroriste, spre deosebire de atacuri informatice comise de către ţări precum Coreea de Nord şi China, "fiecare scenariu este diferit", a spus amiralul.

"Nu am un răspuns uşor", a declarat directorul NSA. "Mecanismele a ceea ce foloseşti pentru a exercita această presiune, cred eu, variază în funcţie de entitatea pe care încerci să o modelezi şi prin care le spui «hei, nu vrei să o apuci pe drumul ăsta, iar dacă o faci este un preţ pe care ai să-l plăteşti", a spus el.

Provocarea pentru NSA, a spus Rogers la un forum pe teme de securitate, constă în menţinerea echilibrului între respectarea vieţii private şi securitate. Este vorba despre un compromis la care comunitatea informaţiilor şi Congresul este necesar să ajungă până la sfârşitul lunii, când expiră legea care reglemetează activitatea Curţii pentru supravegherea informaţiilor străine (FISC).

"Este necesar să creăm un cadru pentru acest program, care să-i permită să genereze capacităţile şi resursele în vederea apărării ţării, dar este necesar să facem acest lucru astfel încât (programul) să asigure respectarea vieţii private a cetăţenilor noştri şi să genereze mai multă încredere în naţiunea noastră în legătură cu ceea ce face" Agenţia de spionaj NSA, a subliniat comandantul Comandamentului Cibernetic american.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici