Gruparea Stat Islamic susţine că are zeci de soldaţi antrenaţi în 15 state americane

Un presupus jihadist american a postat online o ameninţare în care afirmă că atacul de duminică, la o expoziţie de caricaturi cu profetul Mahomed, din Texas, a fost organizat de gruparea Stat Islamic, care are zeci de "soldaţi antrenaţi" poziţionaţi în 15 state, aşteptând ordine pentru noi acţiuni.

683 afișări
Imaginea articolului Gruparea Stat Islamic susţine că are zeci de soldaţi antrenaţi în 15 state americane

Gruparea Stat Islamic susţine că are zeci de soldaţi antrenaţi în 15 state americane (Imagine: Hepta)

Avertizarea, care a fost postată pe un site de partajare a fişierelor, nu a putut fi verificată, dar era semnată de Abu Ibrahim Al Ameriki, numele unui american cunoscut că s-a alăturat unei grupări teroriste în Pakistan în urmă cu câţiva ani şi care a mai apărut în înregistrări video de propagandă, relatează Fox News. În mesajul de ameninţare se menţionează cinci dintre statele americane în care s-ar afla celule ale grupării teroriste Stat Islamic.

"Dintre cei 71 de soldaţi antrenaţi, 23 s-au înscris pentru misiuni ca cea de duminică, dar numărul creşte", se arată în ameninţare. "Dintre cele 15 state, vom numi cinci... Virginia, Maryland, Illinois, California şi Michigan".

O sursă din domeniul serviciilor de informaţii a declarat pentru Fox News că oficialii americani verifică ameninţarea, dar nu consideră că aceasta provine de la conducerea grupării SI. Mesajul ar putea proveni de la un oportunist, cum ar fi un militant nesemnificativ care vrea să profite de incidentul din Texas, a precizat sursa.

Deşi atacul de duminică de la expoziţia de caricaturi cu profetul Mahomed din Garland, statul Texas, a fost dejucat, după ce un ofiţer de la poliţia rutieră care asigura securitatea la eveniment i-a împuşcat mortal pe cei doi atacatori, postarea pare să susţină că operaţiunea a fost un succes.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici