Avertismentul dur dat de China: "Independenţa Taiwanului înseamnă război"

  • China şi-a întărit limbajul faţă de Taiwan joi, avertizând după intensificarea activităţilor militare recente în apropierea insulei că „independenţa înseamnă război” şi că forţele armate chineze iau măsuri pentru a răspunde provocării şi ingerinţelor străine, relateaz[ Reuters.
  • Taiwan, revendicat de China ca teritoriu propriu, a raportat multiple avioane de luptă şi bombardiere chineze care au intrat în zona de identificare a apărării aeriene din sud-vestul Taiwanului în weekend, ceea ce a provocat îngrijorare la Washington.
2382 afișări
Imaginea articolului Avertismentul dur dat de China: "Independenţa Taiwanului înseamnă război"

Avertismentul dur dat de China: "Independenţa Taiwanului înseamnă război"

China consideră că guvernul ales al Taiwanului mută insula către o declaraţie de independenţă formală, deşi preşedintele din Taiwan, Tsai Ing-wen a spus în repetate rânduri că sunt deja o ţară independentă numită Republica China, denumirea sa oficială.

Întrebat la un briefing de ştiri lunar despre activităţile recente ale forţelor aeriene, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din China, Wu Qian, a declarat că Taiwanul este o parte inseparabilă a Chinei.

„Activităţile militare desfăşurate de Armata Populară de Eliberare a Chinei în Strâmtoarea Taiwan sunt acţiuni necesare pentru a aborda situaţia actuală de securitate din Strâmtoarea Taiwan şi pentru a proteja suveranitatea şi securitatea naţională”, a spus el.

„Sunt un răspuns solemn la interferenţele externe şi provocările forţelor ce doresc independenţa Taiwanului, a adăugat el.

Incursiunile chineze au dus la detaşarea unui grup de luptă al transportatorilor americani care a intrat în disputa Mării Chinei de Sud pentru a promova „libertatea mărilor”.

„Avertizăm acele elemente ale independenţei Taiwanului: cei care se joacă cu focul se vor arde singuri, iar independenţa Taiwanului înseamnă război", a adăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici