Aviaţia israeliană a bombardat locuinţa unui lider Hamas în Fâşia Gaza

Aviaţia israeliană a bombardat locuinţa lui Ismaïl Haniyeh, liderul mişcării islamiste Hamas în Fâşia Gaza, a afirmat marţi dimineaţa fiul lui Haniyeh.

291 afișări
Imaginea articolului Aviaţia israeliană a bombardat locuinţa unui lider Hamas în Fâşia Gaza

Aviaţia israeliană a bombardat locuinţa unui lider Hamas în Fâşia Gaza (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Inamicul israelian a bombardat casa noastră în cursul a două atacuri", a declarat Abed Salam Haniyeh, potrivit unui comunicat.

Bombardamentele şi tirurile de artilerie israeliene s-au intensificat marţi dimineaţa, în Fâşia Gaza, provocând moartea a 17 persoane, dintre care cel puţin patru copii.

Liderul Hamas în Fâşia Gaza a apărut pe 21 iulie la televiziunea Hamas şi a reiterat condiţiile mişcării islamiste în vederea unui armistiţiu de încetare a focului cu Israelul.

Cel puţin patru civili au fost, ucişi, luni în Israel de un obuz de mortier lansat din Fâşia Gaza, în timp ce şapte copii palestinieni au fost ucişi într-o tabără de refugiaţi.

Recent, Consiliul de securitate al ONU a adoptat o declaraţie unanimă în care îndeamnă la un "armistiţiu umanitar imediat şi fără condiţii" în Fâşia Gaza.

De asemenea, liderii francez, american, german, britanic şi italian şi-au afirmat luni, în cadrul unei discuţii prin telefon, intenţia de a "intensifica" "presiunea" pentru o încetare a focului în Gaza.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici