Aviaţia militară turcă a efectuat noi bombardamente în Irak, fără permisiunea Statelor Unite

Avioane militare turce au efectuat, miercuri, noi raiduri aeriene în nordul Irakului, vizând poziţii militare kurde şi omorând şase militanţi, Statele Unite exprimând "preocupare profundă" şi avertizând că bombardamentele nu sunt autorizate de coaliţia internaţională.

1263 afișări
Imaginea articolului Aviaţia militară turcă a efectuat noi bombardamente în Irak, fără permisiunea Statelor Unite

Aviaţia militară turcă a efectuat noi bombardamente în Irak, fără permisiunea Statelor Unite

Potrivit Administraţiei de la Ankara, raidurile aeriene au vizat poziţii kurde din regiunea irakiană Zap.

"Au fost vizate două ascunzători şi un adăpost, fiind ucişi şase membri ai organizaţiilor teroriste care pregăteau un atac", a comunicat armata turcă, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

Turcia consideră organizaţie teroristă mişcarea kurdă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Marţi, aviaţia militară turcă a atacat poziţii kurde din regiunea irakiană Sinjar şi din nord-estul Siriei, omorând în total circa 70 de militanţi.

Statele Unite au exprimat "preocupare profundă" în legătură cu raidurile aeriene, semnalând că Turcia nu a primit permisiunea din partea coaliţiei internaţionale care vizează poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici