Avioane chineze au traversat linia mediană a Strâmtorii Taiwan

42 de avioane de vânătoare chineze au traversat pentru scurt timp linia mediană a Strâmtorii Taiwan, sâmbătă, în timp ce China a început exerciţii în jurul Taiwanului, transmite Reuters.

1411 afișări
Imaginea articolului Avioane chineze au traversat linia mediană a Strâmtorii Taiwan

Wikipedia Commons

Ministerul taiwanez al Apărării a anunţat sâmbătă dimineaţă că a reperat 42 de avioane de luptă chinezeşti, care au traversat linia mediană, precum şi opt nave chinezeşti.

Un oficial de rang înalt din Taiwan a declarat pentru Reuters că avioanele au traversat doar pentru scurt timp linia mediană, în timp ce navele s-au întors deja.

Exerciţiile de trei zile, anunţate de China, vin la o zi după ce preşedintele Tsai Ing-wen s-a întors din Statele Unite, unde s-a întâlnit cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy. Anunţul Beijingului a venit, de asemenea, la doar câteva ore după ce China a găzduit o vizită a unor lideri europeni de rang înalt.

Armata Populară de Eliberare a anunţat că a început patrulările în jurul Taiwanului, după ce anterior declarase că le va desfăşura în strâmtoarea Taiwan şi la nord, sud şi est de Taiwan, „conform planului”.

„Acesta este un avertisment serios la adresa forţelor separatiste de independenţă din Taiwan şi a conlucrării şi provocării forţelor externe şi este o acţiune necesară pentru apărarea suveranităţii naţionale şi a integrităţii teritoriale”, a declarat Comandamentul Teatrului de Est al armatei chineze.

Mass-media de stat chineză a publicat ceea ce a spus că este o înregistrare a exerciţiilor, care arată nave de război pe mare şi avioane de luptă care fac realimentare în aer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici