Avioane de luptă ale coaliţiei conduse de Statele Unite acuzate că au bombardat posturi ale armatei siriene

Aeronave ale coaliţiei conduse de Statele Unite sunt acuzate că au bombardat posturile armatei siriene din apropierea graniţei cu Irakul, provocând moartea şi rănirea a numeroase persoane, însă militarii americani au negat acuzaţiile, a anunţat presa de stat din Siria, potrivit agenţiei Reuters.

1656 afișări
Imaginea articolului Avioane de luptă ale coaliţiei conduse de Statele Unite acuzate că au bombardat posturi ale armatei siriene

Avioane de luptă ale coaliţiei conduse de Statele Unite acuzate că au bombardat posturi ale armatei siriene

Atacul a avut loc în localitatea al-Harra, situată în sud-estul araşului Abu Kamal, a anunţat agenţia statală de ştiri, SANA, citând surse militare. SANA precizează că atacul a cauzat numeroşi morţi şi răniţi.

Un comandant al alianţei care luptă alături de Damasc a declarat pentru Reuters că drone care aparţin ”probabil americanilor” au bombardat posturi ale facţiunilor militare irakiene situate între Abu Kamal şi Tanf, dar şi posturi ale armatei siriene.

Comandantul care nu este sirian, a vorbit sub protecţia anonimatului, spunând că atacul a dus la moartea şi rănirea unor luptători irakieni, fără să precizeze vreun număr.

Forţele de Mobilizare Populară din Irak, o grupare formată în majoritate din paramilitari şiiţi, susţinută de Iran, a anunţat că atacul aerian condus de Statele Unite la graniţa dintre Irak şi Siria a ucis 22 de persoane, alte 12 fiind rănite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici