Avioane iordaniene au bombardat obiective ale grupării Stat Islamic în Siria - VIDEO

Avioane iordaniene au bombardat joi obiective ale grupării teroriste Stat Islamic în Siria, apoi au survolat satul pilotului iordanian care a fost ars de viu de organizaţia jihadistă, relatează postul Jordan TV, citat de USA Today în pagina electronică.

1908 afișări
Imaginea articolului Avioane iordaniene au bombardat obiective ale grupării Stat Islamic în Siria - VIDEO

Avioane iordaniene au bombardat obiective ale grupării Stat Islamic în Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Postul public de televiziune nu a nominalizat obiectivele bombardate de avioanele iordaniene, dar presa locală relatează că au fost vizate ţinte din Raqqa, un fief al grupării teroriste, informează Jordan Times.

Armata a confirmat într-un comunicat că noi raiduri aeriene au fost efectuate, dar nu a precizat în ce ţară. Potrivit CNN, avioane militare ale Statelor Unite au bombardat de asemenea obiective ale grupării Stat Islamic joi.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a difuzat, marţi, o înregistrare video în care prezintă executarea prin incendiere a pilotului militar iordanian Maaz al-Kassasbeh.

Guvernul Iordaniei a confirmat asasinarea pilotului militar şi a promis că va răzbuna asasinarea pilotului militar Maaz al-Kassasbeh. Iordania a executat miercuri doi deţinuţi, între care şi irakianca Sajida al-Rishawi, a cărei eliberare fusese cerută de gruparea Stat Islamic. Cel de-al doilea deţinut executat este Ziad al-Karbouli, care a fost unul dintre locotenenţii fostului lider Al-Qaida în Irak, Abu Musab al-Zarqawi, şi care a fost condamnat la moarte în 2008 pentru plănuirea unor atacuri teroriste în Iordania şi Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici