Avioane israeliene au bombardat obiective din Fâşia Gaza

Avioane israeliene au bombardat, duminică, o secţie de poliţie goală din Fâşia Gaza şi tunelurile situate de-a lungul graniţei acestui teritoriu cu Egiptul, au declarat martori.

14 afișări
Imaginea articolului Avioane israeliene au bombardat obiective din Fâşia Gaza

Avioane israeliene au bombardat obiective din Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deocamdată nu există informaţii cu privire la victime în atacurile care au vizat secţia de poliţie şi tunelurile, folosite pentru introducerea de arme şi bunuri din Egipt în Fâşia Gaza, asupra căreia Israelul a impus o blocadă.

Un oficial israelian din domeniul securităţii a declarat că "forţele aeriene au efectuat câteva raiduri asupra Fâşiei Gaza", care este condusă de mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

Acţiunea a avut loc la câteva ore după ce premierul israelian Ehud Olmert a avertizat că Israelul va da o lovitură "disproporţionată" grupării Hamas, în replică la noile tiruri cu rachete care au vizat sudul Israelului de la încheierea ofensivei de 22 de zile asupra Fâşiei Gaza.

Israelul, care organizează alegeri la 10 februarie, a fost ţinta mai multor rachete după ce armistiţiul de la 18 ianuarie a pus capăt ofensivei care s-a soldat cu moartea a peste 1.300 de palestinieni.

Militanţii palestinieni din Fâşia Gaza au lansat mai mult de zece rachete şi obuze de mortieră asupra sudului Israelului duminică, rănind un civil şi doi soldaţi, a declarat un purtător de cuvânt al armatei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici