AVIOANE militare de la bordul portavionului Charles de Gaulle au atacat poziţii teroriste în Irak

Avioane de vânătoare şi bombardiere au decolat de pe portavionul francez Charles de Gaulle pentru a ataca poziţii din Irak ale reţelei teroriste Stat Islamic, anunţă Statul Major al armatei franceze, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

6156 afișări
Imaginea articolului AVIOANE militare de la bordul portavionului Charles de Gaulle au atacat poziţii teroriste în Irak

AVIOANE militare de la bordul portavionului Charles de Gaulle au atacat poziţii teroriste în Irak

Este vorba de primele misiuni aeriene de acest fel lansate după sosirea portavionului francez în estul Mării Mediterane.

"Am atacat ţinte din oraşele Ramadi şi Mosul pentru susţinerea forţelor locale care au avansat împotriva Daesh" (n.red. - reţeaua teroristă Stat Islamic), a declarat generalul Pierre de Villiers, aflat la bordul portavionului.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a decis trimiterea portavionului Charles de Gaulle în estul Mării Mediterane pentru a intensifica operaţiunile antiteroriste în Irak şi Siria.

La bordul portavionului Charles de Gaulle sunt 26 de avioane de vânătoare Rafale şi Super Etendard.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici