Avion evacuat pe aeroportul din Rotterdam, în urma unei ameninţări de deturnare

Un avion care urma să decoleze marţi de pe aeroportul din Rotterdam către Turcia a fost evacuat, după ce serviciile de intervenţie au primit o ameninţare telefonică privind posibila deturnare a aparatului, au anunţat autorităţile olandeze.

14 afișări
Imaginea articolului Avion evacuat pe aeroportul din Rotterdam, în urma unei ameninţări de deturnare

Avion evacuat pe aeroportul din Rotterdam, în urma unei ameninţări de deturnare (Imagine din arhiva Mediafax/AFP)

Pasagerii cursei companiei low-cost Transavia au rămas în avion timp de aproximativ cinci ore înainte de a fi evacuaţi. "Avionul este acum gol, după ce pasagerii au coborât într-o atmosferă de calm", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Un purtător de cuvânt al procuraturii olandeze a afirmat că doi bărbaţi şi o femeie, care se aflau la bordul avionului, sunt interogaţi. "Ameninţarea telefonică făcea referire la deturnarea avionului sau o luare de ostatici", a adăugat el, precizând că poliţia continuă percheziţia avionului.

Un reprezentant al companiei olandeze Transavia a afirmat că la bordul aparatului se aflau 114 persoane, iar pasagerilor li s-a oferit posibilitatea de a pleca spre Turcia cu un alt zbor.

Autorii deturnării avionului sudanez, rebeli din Darfur - Al-Jazeera

 

Bărbaţii care au deturnat un avion de pasageri sudanez către Libia sunt membri ai unei aripi a Mişcării de Eliberare din Sudan (SLM), unul dintre grupurile de rebeli originale din Darfur, a anunţat, miercuri, canalul de televiziune Al-Jazeera.

Televiziunea panarabă a afirmat că toţi cei zece autori ai deturnării sunt adepţi ai lui Abdel Wahed Mohammed al-Nur, a cărui facţiune a refuzat să semneze, în 2006, un acord de pace cu guvernul.

Printre pasagerii aflaţi la bordul aparatului Boeing 737 se numărau şi membri importanţi ai unei facţiuni rivale din SLM.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici