Avionul care a fost pe punctul de a se prăbuşi sâmbătă în Germania era manevrat de copilot

Un avion Airbus A320 care a fost pe punctul de a se prăbuşi sâmbătă într-o încercare de aterizare în condiţii meteorologice nefavorabile, era manevrat de un copilot, catastrofa fiind evitată prin intervenţia pilotului principal, mai experimentat.

21 afișări
Imaginea articolului Avionul care a fost pe punctul de a se prăbuşi sâmbătă în Germania era manevrat de copilot

Un avion care a fost pe punctul de a se prăbuşi sâmbătă în Germania era manevrat de copilot - presă

Aparatul Airbus A320, aparţinând companiei Lufthansa, a fost pe punctul de a se prăbuşi pe aeroportul din Hamburg în condiţiile unor rafale de vânt puternice, fiind pilotat de copilot, o femeie în vârstă de numai 24 de ani, potrivit unui purtător de cuvânt al Biroul federal german pentru Investigarea accidentelor aviatice, citat de ediţia electronică Der Spiegel.

Manevra ulterioară de abandonare a aterizării şi ridicare a aparatului, a fost efectuată şi reuşită de pilotul în vârstă de 39 de ani, Oliver A.

Este în continuare de neclar de ce pilotul a permis colegei sale să aducă aparatul la sol în condiţii de furtună. Nu este neobişnuit ca pilotul şi copilotul să facă schimb de poziţii în timpul zborurilor comerciale. De obicei, unul dintre piloţi manevrează aparatul în timp ce celălalt răspunde de comunicaţii.

Copiloţii se supun aceloraşi standarde de antrenament ca şi căpitanii şi trebuie să fie capabili să îndeplinească aceleaşi sarcini. Un purtător de cuvânt al companiei Lufthansa a refuzat să comenteze incidentul, explicând că ancheta este în desfăşurare.

Aparatul avea la bord 131 de pasageri, iar în timpul manevrelor de aterizare a fost surprins de o furtună. În timp ce decola din nou, una dintre aripi a atins pista de aterizare, potrivit imaginilor înregistrate. Nici un pasager a fost rănit, potrivit Lufthansa.

Potrivit asociaţiei piloţilor, Cockpit, nici piloţii, nici controlorii de trafic şi nici aeroportul din Hamburg nu pot fi învinuiţi pentru acest incident. "Din ceea ce se ştie până acum, nu văd cine ar putea fi învinovăţit", a declarat purtătorul de cuvânt al asociaţiei, Markus Kirschneck.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici