Avionul prăbuşit în Atlantic a transmis 24 de mesaje privind existenţa unor anomalii

Avionul Air France prăbuşit în Oceanul Atlantic a transmis, în total, 24 de mesaje care indicau existenţa unor anomalii, a anunţat, sâmbătă, Biroul pentru Anchete şi Analize francez (BEA), care coordonează ancheat asupra accidentului.

268 afișări
Imaginea articolului Avionul prăbuşit în Atlantic a transmis 24 de mesaje privind existenţa unor anomalii

Avionul prăbuşit în Atlantic a transmis 24 de mesaje privind existenţa unor anomalii (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cele 24 de mesaje ACARS (mesaje care semnalează anomalii, pene sau opriri ale sistemelor) au fost trimise între ora 2.10 şi 2.14 GMT, a precizat Alain Bouillard, însărcinat cu misiuni pe lângă directorul BEA, adăugând că ultimul mesaj privind localizarea avionului a fost transmis la ora 2.10 GMT.

Directorul BEA, Paul-Louis Arslanian, a declarat că printre sistemele care au transmis mesaje de "pană sau oprire" se numără şi cel de pilotare automată a avionului. El a precizat că aparatul transmite acelaşi tip de mesaj şi când sistemul se află în pană, şi când este oprit de pilot.

BEA afirmase vineri că datele transmise de aparat indicau "o incoerenţă" a măsurătorilor de viteză. Un purtător de cuvânt a precizat că avionul dispunea de diferite sisteme informatice pentru măsurarea vitezei şi "s-a dovedit că a existat o incoerenţă între măsurători".

Ancheta a permis şi confirmarea "prezenţei în apropierea rutei prevăzute deasupra Atlanticului" a unor furtuni caracteristice regiunilor ecuatoriale.

"Este bine să evităm orice interpretare pripită sau speculaţie pe baza informaţiilor trunchiate şi nevalidate", scrie Biroul, însărcinat cu ancheta tehnică a catastrofei.

Avionul Airbus A330 al companiei Air France, care asigura legătura între Rio de Janeiro şi Paris, a dispărut în largul coastelor braziliene în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, cu 228 de persoane la bord. Motivele prăbuşirii aparatului, care înregistrase probleme tehnice, nu au fost clarificate încă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici