Avocat: Violenţele sângeroase din Orientul Mijlociu nu pot fi reproşate filmului antiislam

Avocatul presupusului autor al filmului "Inocenţa musulmanilor", care urma să se prezinte miercuri în faţa unui tribunal la Los Angeles, a afirmat că filmul islamofob nu se află la originea violenţelor sângeroase înregistrate în septembrie în lumea arabă.

160 afișări
Imaginea articolului Avocat: Violenţele sângeroase din Orientul Mijlociu nu pot fi reproşate filmului antiislam

Avocat: Violenţele sângeroase din Orientul Mijlociu nu pot fi reproşate filmului antiislam (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un purtător de cuvânt al lui Steven Seiden, avocatul lui Mark Basseley Youssef, alias Nakoula Basseley Nakoula, a subliniat că informaţii noi dovedesc faptul că filmul "Innocence of Muslims" (Inocenţa musulmanilor) nu se află la originea atacului împotriva Consulatului Statelor Unite din Benghazi, la 11 septembrie, în cursul căruia a fost ucis ambasadorul american în Libia Christopher Stevens.

Youssef urma să se prezinte miercuri în faţa justiţiei federale pentru a doua oară, după ce a fost arestat în septembrie pentru încălcarea termenilor unei eliberări condiţionate, în urma unei condamnări pentru o fraudă bancară.

"Pentru moment, nu vom da publicităţii un comunicat", a declarat purtătorul de cuvânt Chris Williams.

"Însă eu cred că trebuie să notăm ceea ce au spus unii la început - Departamentul de Stat, preşedintele (Statelor Unite) -, şi anume că aceste violenţe din Orientul Mijlociu au fost rezultul (difuzării) unor fragmente din film", a continuat acesta.

"Lucrurile nu au stat aşa", a subliniat el, evocând noi probe, fără să ofere detalii în acest sens. "Tot ceea ce s-a spus la început nu este adevărat. A fost un pretext", a apreciat Williams.

Acest film realizat în Statele Unite, care îl prezintă pe Mahomed ca pe un infractor cu practici deviante, a ofensat numeroşi musulmani şi a declanşat un val de proteste în special antiamericane în Orientul Mijlociu, în cursul cărora au fost ucise peste 50 de persoane.

Youssef, în vârstă de 55 de ani, este suspectat că a încălcat termenii unei eliberări condiţionate, într-un caz în care a fost condamnat pentru fraudă bancară în 2010.

El este inculpat pentru opt capete de acuzare, inclusiv declaraţii false şi utilizarea a trei pseudonime.

Din motive de securitate, presa şi publicul urmau să poată asista doar la o retransmitere a audierii în direct, într-o clădire vecină.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici