Avocaţii fondatorului Wikileaks Julian Assange consideră că evacuarea acestuia din ambasada Ecuadorului ar fi "ilegală"

Echipa de avocaţi a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, a afirmat că expulzarea sa din ambasada Ecuadorului la Londra ar fi "ilegală" şi ar "încălca dreptul internaţional al refugiaţilor", relatează site-ul postului CNN.

731 afișări
Imaginea articolului Avocaţii fondatorului Wikileaks Julian Assange consideră că evacuarea acestuia din ambasada Ecuadorului ar fi "ilegală"

Avocaţii lui Julian Assange consideră că evacuarea acestuia din ambasada Ecuadorului ar fi "ilegală"

"Ar fi o zi tristă pentru democraţie dacă Marea Britanie şi Guvernul Ecuadorului ar fi dispuşi să acţioneze în calitate de complici ai Administraţiei Trump, care este determinată să persecute o persoană pentru că a publicat informaţii reale", se arată într-un comunicat.

Julian Assange, va fi dat afară din ambasada Ecuadorului în Londra în cel mult câteva zile, a informat o sursă, citată de organizaţie într-un mesaj postat pe Twitter.

Într-o declaraţie de vinerim Ministerul euadorian de Externe a numit zvonurile privind evacuarea lui Assange din ambasadă drept "ştiri false".

Assange se află în ambasada Ecuadorului la Londra încă de 2012 pentru a evita arestarea şi extrădarea în Suedia, unde a fost acuzat de asalt sexual. Autorităţile suedeze au închis investigaţia între timp, însă autorităţile britanice au informat că îl vor aresta pe acesta după ce va părăsi ambasada, din cauză că a încălcat termenii eliberării sale pe cauţiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici