Azerbaidjanul şi Armenia se acuză reciproc de concentrare a trupelor aproape de graniţa comună

Armenia şi Azerbaidjanul s-au acuzat reciproc joi de mutarea de trupe în apropierea graniţei lor comune, în timp ce tensiunile privind viitorul enclavei Nagorno-Karabah au crescut, informează Reuters.

465 afișări
Imaginea articolului Azerbaidjanul şi Armenia se acuză reciproc de concentrare a trupelor aproape de graniţa comună

Azerbaidjanul şi Armenia se acuză reciproc de concentrare a trupelor aproape de graniţa comună

Nagorno-Karabah, o enclavă de etnie armeană recunoscută la nivel internaţional ca parte a Azerbaidjanului, dar condusă de autorităţile de etnie armeană, se află în centrul unei dispute. Azerbaidjanul a restricţionat circulaţia de-a lungul singurului drum care duce spre regiune dinspre Armenia pentru a împiedica ceea ce consideră a fi contrabandă cu arme.

Premierul armean Nikol Pashinyan a acuzat joi Azerbaidjanul că desfăşoară o „consolidare militară continuă de-a lungul liniei de contact în Nagorno-Karabah şi la graniţa dintre Armenia şi Azerbaidjan”, potrivit agenţiei de ştiri armene de stat Armenpress.

Ministerul de Externe al Armeniei, care a spus că Erevanul nu este interesat de o escaladare militară şi că este pregătit să continue eforturile pentru a asigura un acord de pace, a precizat că informaţia a fost confirmată de diverse surse.

Ministerul de Externe al Azerbaidjanului a respins afirmaţia armeană într-o declaraţie în care a cerut Erevanului să pună capăt la ceea ce Baku a numit „provocări militare şi politice”.

„Aceste afirmaţii sunt... parte a unei alte manipulări politice”, a declarat ministerul de externe.

Hikmet Hajiyev, consilier pe probleme de politică externă al preşedintelui azer Ilham Aliyev, a declarat pentru Reuters că forţele armate ale Azerbaidjanului efectuează exerciţii planificate în prealabil pentru pregătirea pentru toamnă şi iarnă.

Hajiyev a acuzat la rândul său Armenia că şi-a concentrat trupele la graniţă şi că a achiziţionat noi sisteme de armament.

Armenia nu a comentat cu privire la mişcările propriilor sale trupe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici