Baconschi: Nicio ambasadă nu s-a prezentat la MAE cu întrebări despre proteste

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat joi că niciun reprezentant al vreunei ambasade din Bucureşti nu s-a prezentat în ultimele zile la MAE pentru a pune întrebări specifice legate de situaţia unor proteste din Bucureşti sau din alte locuri.

169 afișări
Imaginea articolului Baconschi: Nicio ambasadă nu s-a prezentat la MAE cu întrebări despre proteste

Teodor Baconschi (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax foto)

"Nicio ambasadă din Bucureşti nu s-a prezentat în ultimele zile la MAE pentru a pune întrebări specifice legate de situaţia unor proteste din Bucureşti sau din alte locuri", a declarat, joi, Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe.

El a făcut aceste declaraţii după ce a fost întrebat în legătură cu afirmaţiile Liei Olguţa Vasilescu, potrivit cărora ambasadorii care au venit, joi, la Cotroceni ar fi dorit, cu siguranţă, o reacţie din partea şefului statului pe tema protestelor.

Baconschi a explicat că joi dimineaţă "a avut loc discursul de politică externă al şefului statului în faţa corpului diplomatic de la Bucureşti". "Conform tradiţiei, la începutul fiecărui an există această întâlnire şi şeful statului răspunde într-un fel prin discursul programatic salutului lansat de nunţiul apostolic care este decanul corpului diplomatic de la Bucureşti", a mai adăugat ministrul.

Teodor Baconschi a apreciat că opoziţia doreşte "să anexeze nişte proteste legitime care, după cum s-a văzut, contestă starea generală a politicii în România şi pe de altă parte, să transmită pe plan internaţional un semnal greşit legat de instabilitatea ţării".

Baconschi a făcut declaraţiile la finalul întrevederii sale cu omologul islandez, Ossur Skarpheoinsson.

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, joi, că preşedintele Traian Băsescu a "catadicsit" să aibă o întrevedere cu ambasadorii, dar nu să îi şi informeze despre situaţia din România, ea apreciind că membrii corpului diplomatic ar fi dorit, cu siguranţă, o reacţie din partea şefului statului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici