Bacteria E.coli a omorât şi un copil. Numărul morţilor a ajuns la 37 în Europa

Un băieţel în vârstă de doi ani, din nordul Germaniei, este primul copil care a murit din cauza infectării cu bacteria E.coli, au anunţat marţi autorităţile locale, bilanţul morţilor în Europa ajungând la 37.

831 afișări
Imaginea articolului Bacteria E.coli a omorât şi un copil. Numărul morţilor a ajuns la 37 în Europa

Bacteria E.coli a omorât şi un copil. Numărul morţilor a ajuns la 37 în Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Băiatul a decedat în noaptea de luni spre marţi, într-un spital din Hanovra (nord), a precizat un purtător de cuvânt al autorităţilor locale din Celle. Însă, familia sa, infectată, de asemenea, cu această bacterie, este pe cale de vindecare.

Până acum, cea mai tânără victimă moartă din cauza bacteriei era o femeie de 20 de ani, potrivit Institutului Federal pentru Supraveghere Sanitară Robert Koch (RKI).

În Germania au murit 36 de persoane din cauza bacteriei, iar în Suedia o persoană.

După săptămâni de incertitudini, autorităţile germane au identificat, vineri, originea contaminării, care a fost confirmată sâmbătă. Este vorba de seminţe germinate provenind dintr-o fermă biologică din nordul Germaniei, Gaertnerhof, la Bienenbuettel. Ferma a fost închisă.

Autorităţile germane descurajează, până la noi ordine, consumul de seminţe germinate, indiferent dacă sunt cumpărate sau cultivate de consumatori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici