Bacteria E.coli care afectează Germania a ajuns şi în Suedia: aproximativ 40 de cazuri de contaminare, dintre care 15 grave

Numărul suedezilor contaminaţi cu bacteria E.coli enterohemoragică, ce afectează Germania, a crescut la 39, dintre care 15 prezintă complicaţii grave, au anunţat luni autorităţile sanitare suedeze.

1438 afișări
Imaginea articolului Bacteria E.coli care afectează Germania a ajuns şi în Suedia: aproximativ 40 de cazuri de contaminare, dintre care 15 grave

Bacteria E.coli care afectează Germania a ajuns şi în Suedia: aproximativ 40 de cazuri de contaminare, dintre care 15 grave (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Toate persoanele bolnave din Suedia sunt suspectate că au fost contaminate în timpul unui sejur în Germania, anunţă Institutul suedez de Prevenire a Bolilor Infecţioase (SMI), într-un comunicat.

Potrivit unui bilanţ realizat luni după-amiaza, 15 persoane dintre cele 39 au contractat un sindrom hemolitic şi uremic (SHU), anunţă Institutul, o complicaţie care se manifestă prin diaree hemoragică, putând conduce la disfuncţii renale severe.

Niciun deces nu a fost înregistrat, până în prezent, în această ţară nordică.

Autorităţile sanitare germane şi europene căutau, în continuare, luni, cauza contaminării bacteriene, aparent legată de consumul unor legume crude, care s-a soldat, deja, cu 11 morţi.

Confruntate cu cel mai important val de contaminări cu bacteria E.coli înregistrat vreodată în Germania, autorităţile sanitare germane se tem că poate fi şi mai rău.

Institutul suedez recomandă respectarea recomandărilor autorităţilor germane, de a nu se consuma castraveţi, tomate şi salate crude.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici