Bacteria E.coli, depistată într-un pârâu în apropierea oraşului german Frankfurt

Bacteria E.coli, care poate provoca tulburări letale, a fost depistată într-un pârâu în apropierea oraşului german Frankfurt, anunţă Ministerele Mediului şi Sănătăţii din landul Hesse.

507 afișări
Imaginea articolului Bacteria E.coli, depistată într-un pârâu în apropierea oraşului german Frankfurt

Bacteria E.coli, depistată într-un pârâu în apropierea oraşului german Frankfurt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit autorităţilor din landul Hesse, nu există riscul infectării apei potabile din regiune, dat fiind că pârâul nu are legătură cu sistemul de alimentare cu apă.

Cauzele contaminării cu E.coli nu au fost elucidate. Eşantioane de apă au fost prelevate în apropierea unei staţii de epurare şi nu este exclus ca aceasta să fie sursa contaminării.

Criza bacteriei E.coli, care a provocat moartea a 39 de persoane, dintre care 38 în Germania, a durat mai multe săptămâni. Sursa contaminării a fost depistată în seminţe germinate produse la o fermă bio din nordul Germaniei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici