Bahmut rămâne epicentrul războiului din Ucraina

Luptele din jurul Bahmutului „rămân epicentrul războiului", a declarat miercuri ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Maliar, pe Telegram.

1166 afișări
Imaginea articolului Bahmut rămâne epicentrul războiului din Ucraina

Bahmut rămâne epicentrul războiului din Ucraina

Vorbind pe Telegram, Hanna Maliar a declarat că forţele ucrainene au obţinut câştiguri de la 200 de metri în unele zone până la 1.100 de metri în altele, dar nu a precizat unde anume, potrivit CNN.

De asemenea, Maliar a precizat că luptătorii Wagner s-au retras în mare parte, menţionând că aceştia „rămân în unele locuri în spate” şi că marea majoritate a luptelor sunt acum purtate de unităţi regulate ale Federaţiei Ruse, inclusiv unităţi aeropurtate.

Şeful grupului militar Wagner din Ucraina, Evgheni Prigojin, a acuzat Rusia că i-a sabotat retragerea din Bahmut săptămâna trecută, susţinând că rutele de ieşire au fost minate.

Bahmut se află spre nord-estul regiunii Doneţk, la aproximativ 13 mile de regiunea Luhansk, şi a fost mult timp o ţintă pentru forţele ruseşti. Din vara anului trecut, oraşul se află pe liniile frontului.

Luna trecută, forţele ruseşti au declarat că au capturat oraşul estic după o luptă de luni de zile în care soldaţii ruşi au trebuit să se chinuie pentru fiecare centimetru de teritoriu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici