Ban Ki-moon: Autorii crimelor din Siria trebuiesc aduşi în faţa justiţiei

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, şi-a luat angajamentul vineri de a aduce în faţa justiţiei pe autorii crimelor din Siria, după o săptămână de la masacrul din Hula.

183 afișări
Imaginea articolului Ban Ki-moon: Autorii crimelor din Siria trebuiesc aduşi în faţa justiţiei

Ban Ki-moon: Autorii crimelor din Siria trebuiesc aduşi în faţa justiţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne vom face auziţi de către cei care au comis crimele (în Siria) vor putea fi aduşi în faţa justiţiei", a declarat Ban cu ocazia unei conferinţe internaţionale.

Un înalt oficial al ONU a susţinut că are "bănuieli puternice" privind implicarea "shabbiha", o miliţie proguvernamentală, în masacrul din Hula, care a declanşat un val de proteste internaţionale şi care a scăzut încrederea în planul de pace al lui Kofi Annan.

Peste 100 de persoane, dintre care 49 de copii, au fost ucişi în Hula vineri şi sâmbătă, iar alte 300 au fost rănite, potrivit observatorilor ONU aflaţi la faţa locului.

"În Hula, o misiune a Naţiunilor Unite a fost în măsură să facă un raport onest putând să arate ce s-a întâmplat, făcut pe baza mărturiilor. Dacă nu am fi fost acolo, în teren, (...) ar fi fost o nouă serie de afirmaţii neverificate", a declarat Ban Ki-moon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici