Ban Ki-moon i-a transmis lui Netanyahu că este îngrijorat de arestările în masă din Cisiordania

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon şi-a exprimat îngrijoarea faţă de arestarea în masă a unor palestinieni, în Cisiordania, într-o conversaţie pe care a purtat-o la telefon sâmbătă cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, a anunţat organizaţia duminică.

218 afișări
Imaginea articolului Ban Ki-moon i-a transmis lui Netanyahu că este îngrijorat de arestările în masă din Cisiordania

Ban Ki-moon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat ONU, Ban Ki-moon i-a transmis lui Netanyahu "îngrijorarea sa faţă de reintensificarea violenţei, arestărilor în masă şi restricţiilor impuse libertăţii de mişcare în Cisiordania".

El a apreciat că este "imperativ, din motive politice şi de securitate, să nu se cedeze provocărilor", pentru ca tensiunile să nu fie amplificate.

Ban Ki-moon "a subliniat că aşteaptă de la toate părţile să dea dovadă de reţinere şi respect faţă de drepturile omului şi legile internaţionale".

Uciderea a încă două persoane, duminică, în Cisiordania, a ridicat la patru numărul palestinienilor civili omorâţi de armata israeliană în cadrul operaţiunii de căutare a trei israelieni răpiţi.

Armata israeliană a anunţat că a arestat în total 340 de suspecţi în cursul acestei operaţiuni, în mare parte membri ai mişcării islamiste Hamas, acuzată de răpirea care a avut loc la 12 iunie.

Ban Ki-moon şi-a reiterat, citat în comunicat, "simpatia (...) şi solidaritatea faţă de familiile" celor trei tineri israelieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici