Banca Mondială vrea să realizeze hărţi cu resursele naturale ale Africii

Banca Mondială (BM) va deschide în iulie un fond de un miliard de dolari pentru a cartografia resursele naturale ale Africii, a anunţat această instituţie miercuri.

205 afișări
Imaginea articolului Banca Mondială vrea să realizeze hărţi cu resursele naturale ale Africii

Banca Mondială vrea să realizeze hărţi cu resursele naturale ale Africii

"Aceasta iniţiativă va scoate la suprafaţă adevărata valoare a resurselor minerale ale Africii", a spus Tom Butler, la Cape Town, în Africa de Sud, într-un discurs al cărui text a fost transmis la AFP.

Informaţiile geologice, care vor fi obţinute prin satelit sau prin avion, vor fi utilizate de investitori, de cercetători, dar şi de lideri politici şi autorităţi de reglementare, enumeră Banca Mondială într-o anexă.

Continentul african dispune de imense resurse naturale (petrol, cărbune, diamante) care atrag interesul companiilor străine, în special chineze, dar o largă parte a acestora rămâne neexploatată, potrivit BM.

În opinia lui Butler, valoarea pe metru pătrat a resurselor din subsolul Africii Subsahariene reprezintă doar un sfert din cea a ţărilor în curs de dezvoltare.

"Africa nu are mai puţine resurse geologice decât Canada sau Australia, însă există o cantitate imensă care încă trebuie descoperită", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici