Băncile din Turcia şi Tunisia sunt cele mai expuse riscului de înăsprire a condiţiilor de finanţare - S&P Global

Înăsprirea condiţiilor de finanţare la nivel global pune presiune asupra sistemelor bancare de pe pieţele emergente, cele din Turcia şi Tunisia fiind cele mai expuse riscului, a declarat luni într-un raport agenţia de rating S&P Global.

745 afișări
Imaginea articolului Băncile din Turcia şi Tunisia sunt cele mai expuse riscului de înăsprire a condiţiilor de finanţare - S&P Global

Băncile din Turcia şi Tunisia sunt cele mai expuse riscului de înăsprire a condiţiilor de finanţare - S&P Global

S&P a precizat că scenariul său de bază este că băncile din Turcia vor păstra accesul la finanţare externă, dar cu o scădere moderată a ratelor de refinanţare, atât timp cât guvernul va conţine riscurile legate de balanţa de plăţi.
 
Considerăm că băncile turceşti sunt deosebit de vulnerabile la sentimentul negativ al pieţei, la creşterea aversiunii faţă de risc, la reducerea lichidităţilor globale şi la creşterea costurilor de finanţare", au scris analiştii S&P într-o notă.
 
De asemenea, băncile din ţară rămân semnificativ expuse la detensionarea dezechilibrelor economice acumulate în ultimii ani, cum ar fi o creştere bruscă a preţurilor imobiliare şi o politică monetară extrem de acomodativă pe fondul hiperinflaţie, potrivit Reuters.
 
Slăbiciunea lirei cântăreşte, de asemenea, asupra solvabilităţii firmelor turceşti, a adăugat agenţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici