Bangladesh: Crucea Roşie se teme că vor fi 5.000 până la 10.000 de morţi

Preşedintele Crucii Roşii din Bangladesh a declarat că se teme că ciclonul Sidr, care a afectat ţara joi seara, a provocat între 5.000 şi 10.000 de victime, relatează duminică AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Bangladesh: Crucea Roşie se teme că vor fi 5.000 până la 10.000 de morţi

Bangladesh: Crucea Roşie se teme că vor fi 5.000 până la 10.000 de morţi

"Bilanţul a atins deja 3.000 de morţi confirmaţi", a declarat Abdur Rab, preşedintele Crucii Roşii din Bangladesh. Acest bilanţ "ar putea să depăşească 5.000 de morţi, dar va rămâne sub 10.000", a adăugat el.

Potrivit unei televiziuni centrale din acest stat, cel puţin 3.000 de persoane au fost ucise de ciclonul Sidr, un bilanţ provizoriu care va creşte aproape sigur.

Guvernul menţiona duminică seara "moartea a 2.217 persoane", precizând că primeşte date continuu din diverse districte de pe litoral, potrivit lui Salina Shahid, de la Ministerul pentru Gestionarea catastrofelor naturale.

Vor fi "mai multe mii de morţi", au avertizat autorităţile.

Sidr este cel mai puternic ciclon înregistrat în ultimii ani în Bangladesh, lăsând mii de persoane fără adăpost.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici