Barack Obama a graţiat 46 de persoane condamnate pentru infracţiuni nonviolente asociate drogurilor

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a graţiat 46 de persoane condamnate pentru infracţiuni nonviolente asociate drogurilor, argumentând că "nu sunt infractori periculoşi", informează CNN.

126 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a graţiat 46 de persoane condamnate pentru infracţiuni nonviolente asociate drogurilor

Barack Obama a graţiat 46 de persoane condamnate pentru infracţiuni nonviolente asociate drogurilor (Imagine: AP/Mediafax Foto)

"Aceşti 46 de oameni nu îşi merită pedepsele. Este vorba de oameni care aveau pedepse lungi pentru infracţiuni nonviolente legate de droguri. Toţi aceşti oameni deja şi-ar fi ispăşit pedepsele dacă ar fi fost condamnaţi acum pentru aceleaşi infracţiuni", a explicat preşedintele SUA.

"Nu sunt infractori periculoşi, nu meritau aceste pedepse. Cred că aceşti oameni merită a doua şansă", a adăugat Obama.

"Le-am acordat graţierea pentru că au demonstrat intenţia de a-şi schimba vieţile", a spus Obama.

Preşedintele Statelor Unite a explicat că decizia de graţiere a celor 46 de condamnaţi se încadrează într-un plan amplu de reformare a sistemului penal din Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici