Barack Obama a plecat spre Africa de Sud, unde va participa la ceremonii în memoria lui Mandela

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, însoţit de fostul preşedinte George W. Bush, şi de Hillary Clinton au părăsit, luni, Washingtonul pentru a merge în Africa de Sud, unde vor participa la o ceremonie în memoria lui Nelson Mandela.

78 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a plecat spre Africa de Sud, unde va participa la ceremonii în memoria lui Mandela

Barack Obama a plecat spre Africa de Sud, unde va participa la ceremonii în memoria lui Mandela (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Avionul prezidenţial american a decolat de la baza aeriană Andrews, situată în apropiere de Washington, luni dimineaţă. La bordul aeronavei sunt şi fostul preşedinte George W. Bush şi fostul secretar de Stat Hilary Clinton.

Fostul preşedinte american Bill Clinton se află în prezent în Brazilia şi se va deplasa separat la Johannesburg. Fostul preşedinte Jimmy Carter va face parte din delegaţia secretarului general ONU, Ban Ki-moon.

Preşedintele Franţei, François Hollande, şi fostul preşedinte Nicolas Sarkozy se vor deplasa separat în Africa de Sud pentru ceremoniile de omagiere a fostului preşedinte sud-african.

Toţi foştii premieri britanici în viaţă - John Major, Tony Blair şi Gordon Brown - vor asista, împreună cu actualul prim-ministru David Cameron, la ceremonia de omagiere a lui Nelson Mandela desfăşurată marţi în Africa de Sud, a comunicat Guvernul britanic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici