Barack Obama a prelungit cu un an legea privind embargoul împotriva Cubei

Preşedintele american, Barack Obama, a prelungit cu un an "legea privind comerţul cu inamicul", care interzice orice schimb cu ţările considerate o ameninţare pentru Statele Unite şi care afectează numai Cuba, a anunţat luni Casa Albă.

121 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a prelungit cu un an legea privind embargoul împotriva Cubei

Barack Obama a prelungit cu un an legea privind embargoul împotriva Cubei (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Prelungirea" acestei măsuri cu un an "este de interes naţional", expică un text scurt semnat de Obama la 11 septembrie şi difuzat luni, data limită pentru prelungire.

Această lege a dat naştere în 1963 unui embargou împotriva Cubei.

Coreea de Nord a fost la rândul său vizată de această lege până în iunie anul trecut, fostul preşedinte George W. Bush reatrăgând ulterior ţara de pe lista statelor vizate de această lege. Regimul de la Phenian s-a angajat atunci să îşi suspende programul nuclear.

În ceea ce priveşte sancţiunile comerciale, aceasta este cea mai veche lege în vigoare în Statele Unite, fiind promulgată în 1917, în timpul primului Război Mondial, şi a fost aplicată în mod repetat între timp, de fiecare dată împotriva unor ţări care se opun Statelor Unite.

Embargoul din 1963 a fost înăsprit în 1992 şi în 1996, apoi relaxat începând din 2000 pentru a premite vânzarea de produse agricole şi medicamente, în anumite condiţii, către regimul cubanez.

Barack Obama a modificat din nou sancţiunile la 13 aprilie pentru a permite călătoriile fără limite ale americanilor de origine cubaneză către insula comunistă, mesageria şi comerţul în domeniul telecomunicaţiilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici