Barack Obama a promulgat legea care-i permite să impună sancţiuni Rusiei

Preşedintele american Barack Obama a afirmat, joi, că nu intenţionează pentru moment să impună noi sancţiuni Rusiei legate de conflictul din estul Ucrainei, anunţând promulgarea unei legi care îi permite să acţioneze în acest sens, relatează AFP.

370 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a promulgat legea care-i permite să impună sancţiuni Rusiei

Barack Obama a promulgat legea care-i permite să impună sancţiuni Rusiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Această lege oferă administraţiei competenţe suplimentare (pentru a impune sancţiuni) care ar putea fi folosite dacă circumstanţele le-ar cere", a anunţat Obama, citat într-un comunicat.

Preşedintele american şi-a arătat voinţa de a continua să coopereze strâns cu aliaţii şi partenerii europeni, "pentru a răspunde evoluţiei situaţiei din Ucraina". "Vom continua să reevaluăm şi să ne adaptăm sancţiunile în funcţie de atitudinea Rusiei", a adăugat el.

Obama a îndemnat din nou Moscova "să pună capăt ocupaţiei şi tentativei sale de anexare a Crimeei şi să înceteze să-i suţină pe separatiştii din estul Ucrainei".

Preşedintele a reamintit, între altele, că Statele Unite sunt gata să anuleze sancţiunile dacă Rusia "ia măsurile necesare", şi anume respectarea Acordurilor de la Minsk şi soluţionarea durabilă a conflictului din Ucraina.

Obama a afirmat în repetate rânduri că impunerea unor sancţiuni americane suplimentare în lipsa unei coordonări cu Uniunea Europeană este contraproductivă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici