Barack Obama a promulgat "lista Magniţki"

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a promulgat vineri "lista Magniţki", care prevede sancţiuni împotriva oficialilor ruşi implicaţi în încălcări ale drepturilor omului.

1016 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a promulgat "lista Magniţki"

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Barack Obama a semnat această lege, adoptată pe 6 decembrie de Senat, în cursul unei ceremonii organizate vineri după-amiază în Biroul Oval al Casei Albe.

Duma de Stat de la Moscova a adoptat în primă lectură vineri un proiect de lege care le interzice unor cetăţeni americani să intre în Rusia pentru că au încălcat drepturile cetăţenilor ruşi, răspunzând unor sancţiuni americane împotriva funcţionarilor implicaţi în decesul juristului Serghei Magniţki.

Ministerul rus de Externe a denunţat o poziţie "oarbă şi periculoasă" a Statelor Unite, după promulgarea "listei Magniţki".

"Este vorba de o ingerinţă deschisă în afacerile noastre interne, este o atitudine oarbă şi periculoasă", se arată într-un comunicat al diplomaţiei ruse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici