Barack Obama a reînnoit o serie de sancţiuni care vizează Coreea de Nord

Preşedintele american Barack Obama a reînnoit miercuri, pentru un an, o serie de sancţiuni economice care vizează Coreea de Nord, în contextul în care tensiunile cu statul comunist privind programul său nuclear şi tirurile de rachete nu se diminuează.

16 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a reînnoit o serie de sancţiuni care vizează Coreea de Nord

Barack Obama a reînnoit o serie de sancţiuni care vizează Coreea de Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obama a recurs la o procedură de urgenţă pentru a reînnoi aceste sancţiuni care restrâng tranzacţiile cu Phenianul şi care urmau să expire vineri.

Într-un comunicat, preşedintele a declarat că a luat aceste măsuri "pentru că existenţa şi riscul de proliferare a materialelor de fisiune utilizabile în scopuri de armament în peninsula coreeană continuă să constituie o ameninţare (...) pentru securitatea şi politica externă a Statelor Unite".

Fostul preşedinte George W. Bush a anulat anul trecut sancţiunile care vizau Phenianul şi care interziceau orice tranzacţie cu ţara. Dar el utilizase în acelaşi timp aceeaşi procedură de urgenţă pe care a folosit-o Obama pentru a impune restricţii pentru un an, menţinând o parte din dispoziţiile legii anulate în aceeaşi zi.

Atunci Bush a încercat să-şi asigure o victorie diplomatică înainte de sfârşitul mandatului său, datorită unui acord de denuclearizare a Phenianului. El reuşise de asemenea să retragă ţara de pe lista statelor care susţin terorismul, spre marele regret al Japoniei şi al anumitor conservatori americani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici