Barack Obama apreciază că atacul asupra consulatului SUA de la Benghazi a fost unul "terorist"

Barack Obama apreciază că atacul de la Benghazi a fost "terorist", a afirmat miercuri purtătorul său de cuvânt, la o zi după discursul preşedintelui american în faţa ONU în care nu a folosit acest cuvânt, ceea ce i-a atras critici din partea rivalului său, Mitt Romney.

223 afișări
Imaginea articolului Barack Obama apreciază că atacul asupra consulatului SUA de la Benghazi a fost unul "terorist"

Barack Obama apreciază că atacul asupra consulatului SUA de la Benghazi a fost unul "terorist" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat despre această omisiune în avionul Air Force One care îl transporta pe Obama către Toledo (Ohio, nord) purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, a afirmat că nu a avut "niciun motiv pentru asta, în afară de dorinţa sa de a îşi explica pe larg opinia", în faţa Adunării generale a ONU de la New York.

"Opinia preşedintelui este că a fost vorba de un atac terorist", a insistat Carney, el însuşi folosind această expresie pentru prima dată la 20 septembrie, vorbind despre asaltul asupra misiunii diplomatice de la Benghazi (estul Libiei) care s-a soldat cu moatea a patru americani la 11 septembrie, printre care şi ambasadorul în Libia, Chris Stevens.

Marţi, în faţa delegaţilor la Naţiunile Unite, Obama a denunţat "un atac împotriva Americii".

În aceeaşi zi, republicanul Mitt Romney, adversarul lui Obama la alegerile de la 6 noiembrie, a afirmat că atacul de la Benghazi a fost "un act terorist". "Aşteptăm onestitate" din partea administraţiei, a mai declarat Romney pentru postul de televiziune Fox News, susţinând folosirea cuvântului "terorism".

"Nu există nicio îndoială că genul de arme care au fost utilizate şi atacul susţinut arată că nu a fost vorba doar de o mulţime înfuriată" a declarat luni Obama într-un interviu în cadrul emisiunii de televiziune "The View".

După aproape zece zile de ezitări, Casa Albă a afirmat săptămâna trecută pentru prima dată că acest atac a fost unul terorist, însă autorii, Al-Qaida sau un alt grup extremist local, nu sunt încă cunoscuţi în pofida anchetei realizate de poliţia federală americană (FBI).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici