Barack Obama: Donald Trump exploatează preocupările privind nesiguranţa economică

Magnatul Donald Trump, înscris în cursa pentru desemnarea candidatului republican la preşedinţia SUA, exploatează temerile angajaţilor privind nesiguranţa economică, afirmă preşedintele american, Barack Obama.

413 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Donald Trump exploatează preocupările privind nesiguranţa economică

Barack Obama: Donald Trump exploatează preocupările privind nesiguranţa economică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu acordat Postului public de radio (NPR), Barack Obama a apreciat că schimbările structurale generate în economia americană de evoluţiile tehnologice şi de criza financiară din anul 2008 au afectat unele sectoare, inclusiv cel al muncitorilor.

"Aceşti oameni nu mai au aceleaşi beneficii din salariul de la o fabrică, nu mai pot susţine o familie", a declarat Obama.

"De aceea, apare un potenţial de furie, frustrare, teamă; unele preocupări sunt justificate, altele sunt direcţionate greşit. Cred că persoane precum domnul Donald Trump profită de această situaţie. Domnul Trump profită de aceste lucruri de la începerea campaniei electorale", a apreciat Obama.

Magnatul Donald Trump s-a remarcat printr-o serie de afirmaţii controversate, dar este unul dintre favoriţi în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Republican la funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici