Barack Obama: Impasul din Orientul Mijlociu trebuie depăşit

Preşedintele american, Barack Obama, a apreciat, sâmbătă, în cursul unei conferinţe de presă comune cu omologul său francez, Nicolas Sarkozy, că actualul impas din Orientul Mijlociu trebuie depăşit.

22 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Impasul din Orientul Mijlociu trebuie depăşit

Barack Obama: Impasul din Orientul Mijlociu trebuie depăşit (Imagine: Mediafax Foto)

"Realizarea de progrese înseamnă că părţile implicate, cu ajutor nu numai din partea Statelor Unite, nu numai a Franţei, ci şi a altor state arabe, iau măsuri constructive serioase în direcţia soluţiei celor două state", a spus Obama, răspunzând unei întrebări.

"Nu mă aştept ca această problemă, care datează de 60 de ani, să fie rezolvată de pe o zi pe alta, dar, aşa cum am spus deja, mă aştept de la cele două părţi să recunoască faptul că destinele lor sunt legate şi că este în interesul Israelului, în interesul său de securitate, şi în interesul palestinienilor să rezolve conflictul în mod paşnic", a precizat el.

Obama, care a cerut Israelului să pună capăt construcţiilor în coloniile din Cisiordania, a subliniat că vrea ca statele arabe să ia parte la procesul de pace din Orientul Mijlociu. "Statele arabe trebuie să facă parte din acest proces", a spus el. "Trebuie să fie prezente, deoarece statele arabe sunt importante nu numai din punct de vedere politic, ci şi economic", a adăugat preşedintele american.

Barack Obama şi Nicolas Sarkozy se află la Caen, unde vor participa la ceremoniile organizate la împlinirea a 65 de ani de la Debarcarea din Normandia, din 6 iunie 1944.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici