Barack Obama îşi măreşte avantajul în sondaje faţă de Hillary Clinton

Candidatul la învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite, Barack Obama, şi-a mărit avantajul faţă de contracandidata sa, Hillary Clinton, acesta obţinând cu 20 de procente mai mult decât rivala sa la nivel naţional, potrivit unui sondaj.

26 afișări
Imaginea articolului Barack Obama îşi măreşte avantajul în sondaje faţă de Hillary Clinton

Barack Obama îşi măreşte avantajul în sondaje faţă de Hillary Clinton (Imagine: Mediafax Foto)

Barack Obama este preferat de 54 la sută din electoratul democrat, faţă de 35 de procente cât a înregistrat Hillary Clinton, potrivit unui sondaj al Princeton Survey Research Associates International, realizat pentru Newsweek pe un eşantion de 1.209 persoane.

În martie, în acelaşi sondaj scorul a fost foarte strâns între cei doi candidaţi, 45 la sută pentru Obama, faţă de 44 de procente pentru Clinton.

Studiul a fost dat publicităţii cu trei zile înainte de alegerile primare, cruciale pentru cei doi candidaţi, din Pennsylvania.

Potrivit aceluiaşi sondaj, 51 la sută dintre alegătorii democraţi consideră că Hillary Clinton este necinstită şi nu inspiră încredere, 41 la sută dintre alegători având o părere opusă.

Sondajul a fost realizat în perioada 16-17 aprilie, după gafa referitoare la călătoria sa în Bosnia, în 1996, ale cărei circumstanţe aceasta le-a exagerat dramatic, potrivit AFP.

Mai mult, 53 la sută dintre alegători consideră că Obama are valori comune cu ale lor, faţă de 47 de procente în cazul fostei prime doamne şi 45 la sută pentru republicanul John McCain.

Barack Obama are cele mai mari şanse să îl învingă pe John McCain, consideră 55 la sută dintre respondenţi, faţă de 33 la sută câţi o susţin pe Hillary Clinton.

În raport cu sondajul din martie, Obama a primit 57 la sută dintre răspunsurile favorabile, cu patru procente mai puţin, iar Clinton 49 de procente din opiniile pozitive, cu şapte la sută mai puţin faţă de luna martie. Şi imaginea lui John McCain se degradează, primind 52 la sută dintre părerile favorabile, cu trei puncte mai puţin faţă de sondajul din martie.

Aproximativ jumătate din respondenţi, 49 de procente, cosideră că dacă lupta pentru nominalizare va dura până la convenţia democrată de la sfârşitul lui august, partidul ar trebui să facă apel la Al Gore pentru a-l înfrunta pe candidatul republican.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici