Barack Obama le cere americanilor să trateze cu seriozitate uraganul Sandy

Preşedintele american Barack Obama le-a cerut duminică cetăţenilor americani să trateze "cu foarte mare seriozitate" potenţialul pericol pe care îl reprezintă sosirea uraganului Sandy pe coastele Statelor Unite şi să urmeze recomandările autorităţilor.

198 afișări
Imaginea articolului Barack Obama le cere americanilor să trateze cu seriozitate uraganul Sandy

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Furtuna "nu a atins coasta încă. Nu ştim încă unde va lovi sau unde va fi impactul cel mai important şi de aceea este important să fim pregătiţi să reacţionăm masiv şi repede", a declarat el jurnaliştilor în timpul unei vizite la Agenţia federală pentru situaţii de urgenţă (FEMA).

Barack Obama, care şi-a anulat deplasările de campanie luni şi marţi pentru a rămâne la Casa Albă şi a urmări îndeaproape evoluţia situaţiei, a avut o întrevedere cu oficiali ai FEMA şi, prin telefon, cu guvernatorii statelor şi primarii oraşelor care vor fi afectate de furtună în următoarele zile.

În opinia preşedintelui, Sandy reprezintă o "furtună importantă şi îngrijorătoare". Uraganul se "deplasează lent", a amintit el, ceea ce creşte riscul de inundaţii, în timp ce ploi torenţiale sunt aşteptate la trecerea furtunii care va atinge coasta marţi dimineaţa, undeva între Virginia şi Massachusetts.

El a asigurat, de asemenea, că persoanele afectate de intemperii vor primi ajutorul de care vor avea nevoie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici