Barack Obama, noul "faraon Tutankamon" pentru comercianţii egipteni

Comercianţii egipteni, care se aşteaptă la vânzări record în timpul vizitei preşedintelui american, Barack Obama, în ţara lor, văd la el o asemănare cu faraonul Tutankamon, Obama fiind cel mai tânăr preşedinte american şi de origine africană, relatează cotidianul Haaretz în ediţia electronică.

221 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, noul "faraon Tutankamon" pentru comercianţii egipteni

Barack Obama, noul "faraon Tutankamon" pentru comercianţii egipteni

Preşedintele american este foarte popular în Egipt, iar faptul că este cel mai tânăr preşedinte din istoria Statelor Unite, dar şi faptul că are origini africane îi determină pe unii dintre egipteni să vadă o "asemănare clară" între el şi faraonul egiptean Tutankamon, potrivit cotidianului israelian.

Comercianţii egipteni din Cairo şi-au prelungit programul de lucru pentru a-şi pregăti magazinele înainte de sosirea, joi, a preşedintelui Statelor Unite, Barack Obama, în oraşul lor. Pentru unii dintre aceştia, vizita lui reprezintă venirea unui lider străin de o importanţă istorică, sau, cel puţin, o oportunitate de a vinde o cantitate impresionantă de suveniruri speciale.

În timpul vizitei sale, Obama se va întâlni cu preşedintele egiptean, Hosni Mubarak, şi va rosti un discurs în faţa unui grup de studenţi la Universitatea din Cairo.

Autorităţile egiptene selectează studenţii cărora li se va permite să facă parte din audienţă, în timpul acestui discurs ce va fi ţinut la Universitatea din Cairo, potrivit cotidianului panarab Al-Quds al-Arabi.

Criteriul de selecţie a studenţilor este cel al opţiunilor lor politice, potrivit cotidianului. Discursul lui Obama din Cairo ar urma să reprezinte ramura de măslin întinsă în semn de pace de către Washington lumii musulmane, după cei opt ani controversaţi ai preşedinţiei lui George W. Bush.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici