Barack Obama: O încetare imediată a focului în Fâşia Gaza este un "imperativ strategic"

Preşedintele american Barack Obama a apreciat, duminică, că o încetare a focului imediată şi necondiţionată în Fâşia Gaza este un "imperativ strategic", în cadrul unei convorbiri telefonice cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

280 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: O încetare imediată a focului în Fâşia Gaza este un "imperativ strategic"

Barack Obama: O încetare imediată a focului în Fâşia Gaza este un "imperativ strategic" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele a spus clar că punerea în aplicare a unei încetări a focului imediată şi necondiţionată este un imperativ strategic", a anunţat Casa Albă într-un comunicat.

În cursul acestei discuţii, Obama a subliniat "îngrijorarea profundă a Statelor Unite în legătură cu numărul mare de morţi în rândul civililor palestinieni şi a israelienilor".

Preşedintele american a menţionat, de asemenea, o "degradare a situaţiei umanitare în Fâşia Gaza".

Totuşi, el a condamnat "atacurile Hamas împotriva Israelului" şi a reafirmat "dreptul Israelului de a se apăra".

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat duminică mişcarea islamistă palestiniană Hamas că-şi încalcă propriul armistiţiu, în interviuri pentru mai multe posturi americane de televiziune.

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a acceptat un armistiţiu umanitar de 24 de ore în Fâşia Gaza, începând de duminică de la ora locală 14.00 (14.00, ora României), însă combatanţi din cadrul mişcării au revendicat ulterior noi tiruri de rachetă către Israel.

Peste 1.060 de palestinieni - în principal civili - au fost ucişi în cele 20 de zile de ofensivă israeliană în Fâşia Gaza.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici