Barack Obama, pentru prima dată la Casa Albă în calitate de preşedinte

Noul preşedinte american, Barack Obama, şi Prima Doamnă, Michelle, au părăsit Capitoliul pentru parada tradiţională către noua lor reşedinţă, Casa Albă.

135 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, pentru prima dată la Casa Albă în calitate de preşedinte

Barack şi Michelle Obama au părăsit Capitoliul pentru parada tradiţională (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Barack Obama a devenit marţi cel de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite, odată cu depunerea jurământului de învestitură.

Preşedintele a trecut în revistă trupele, în apropierea Capitoliului, alături de soţia sa, apoi cuplul a urcat în limuzina prezidenţială blindată, care dispune de geamuri antiglonţ, caroserie cu blindaj solid, pneuri ce nu pot fi sparte şi habitaclu ermetic.

Arborând drapele americane de o parte şi de cealaltă a capotei, limuzina, decorată pentru prima dată pe uşi cu noul sigiliu prezidenţial, s-a plimbat cu viteză mică spre Pennsylvania Avenue 1600, unde se află Casa Albă, pe fondul aclamaţiilor mulţimii.

Noul preşedinte american şi soţia sa au coborât din limuzină pentru a parcurge pe jos o porţiune din Pennsylvania Avenue, făcând cu mâna mulţimii de persoane adunate pentru a-i vedea.

Ei erau însoţiţi de vicepreşedintele Joe Biden şi de soţia acestuia, Jill, dar şi de importante efective de securitate.

După ce a parcurs pe jos o parte din drum, cuplul prezidenţial a urcat din nou în limuzină, pentru a continua traseul spre Casa Albă.

Citeşte şi

Barack Obama, al 44-lea preşedinte american

Michelle Obama îmbrăcată de creatoarea cubaneză Isabel Toledo

Obama a sosit la Casa Albă, unde se va întâlni cu Bush

BIO: Barack Obama, primul politician de culoare devenit preşedintele SUA

BIO: Michelle Obama, prima femeie de culoare la Casa Albă

BIO: Joe Biden, un veteran al politicii, devine vicepreşedintele SUA

GALERIE FOTO - Barack Obama, învestit în funcţia de preşedinte al SUA

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici