Barack Obama pledează pentru suplimentarea contingentului american din Afganistan

Candidatul democrat la Casa Albă, Barack Obama, a apreciat că suplimentarea contingentului american din Afganistan trebuie să aibă loc imediat, fără a aştepta noua administraţie, în urma scrutinului prezidenţial din noiembrie.

12 afișări
Imaginea articolului Barack Obama pledează pentru suplimentarea contingentului american din Afganistan

Barack Obama pledează pentru suplimentarea contingentului american din Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă aşteptăm noua administraţie, ar putea trece un an până când trupele suplimentare vor fi în teritoriu, aici, în Afganistan", a declarat Obama, aflat într-o vizită în această ţară, pentru postul CBS.

"Trebuie să înţelegem că situaţia din Afganistan este precară" şi necesită o reacţie "urgentă", a adăugat el. Afganistanul trebuie să fie "obiectivul principal" al Statelor Unite, "frontul central al luptei noastre împotriva terorismului", a explicat el.

"Este timpul să o facem acum, cred că este important pentru noi să începem să preconizăm trimiterea de trupe acum", a subliniat el, amintind că pledase pentru trimiterea a două "brigăzi suplimentare, respectiv trei".

Amânarea trimiterii de trupe "ar fi o eroare", potrivit lui.

Ca şi adversarul său republican John McCain, candidatul democrat apreciază că trebuie "unificat comandamentul într-un mod mai eficient".

Trimiterea de militari nu va fi "suficientă", Guvernul afgan trebuie să facă mai mult, a adăugat Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici