Barack Obama se declară favorabil cooperării cu Siria

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, s-a declarat favorabil dialogului cu Siria, deşi este "preocupat" de unele aspecte ale atitudinii regimului de la Damasc, într-un interviu acordat Sky News.

17 afișări
Imaginea articolului Barack Obama se declară favorabil cooperării cu Siria

Barack Obama se declară favorabil cooperării cu Siria (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

În acest interviu, Barack Obama se declară pregătit să accepte invitaţia de a se deplasa la Damasc pentru o întâlnire cu preşedintele Bashar al-Assad.

"Au început să existe unele contacte diplomatice între SUA şi Siria", a declarat Obama în interviul acordat în timp ce se afla în Ghana.

"Există unele aspecte ale comportamentului Siriei care ne preocupă şi credem că Siria poate juca un rol mult mai constructiv în numeroase domenii. Dar, cum ştiţi, eu cred în cooperare şi cred că putem ajunge la progrese în aceste domenii", subliniază Barack Obama.

La începutul lunii iulie, Bashar al-Assad l-a invitat pe Barack Obama la Damasc pentru a discuta problemele din Orientul Mijlociu. Invitaţia informală prin intermediul postului Sky News a fost adresată după anunţul Statelor Unite că vor trimite un nou ambasador în Siria după o absenţă de patru ani.

Administraţia George W. Bush a retras ambasadorul de la Damasc după asasinarea fostului premier libanez antisirian Rafic Hariri.

Emisarul american în Orientul Mijlociu, George Mitchell, s-a deplasat la 14 iunie la Damasc pentru a se întâlni cu Bashar al-Assad. Mitchell a catalogat discuţiile drept "serioase şi productive", reamintind că obiectivul preşedintelui Obama a fost de la bun început pacea în această regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici