Barack Obama se referă la "sute" de morţi după cutremurul din Chile - VIDEO

Preşedintele american, Barack Obama, s-a referit sâmbătă la "sute" de morţi în urma cutremurului cu magnitudinea 8,8 din Chile şi a declarat că SUA sunt gata să ajute autorităţile chiliene pentru operaţiunile de salvare şi reconstrucţie.

19 afișări
Imaginea articolului Barack Obama se referă la "sute" de morţi după cutremurul din Chile - VIDEO

Barack Obama se referă la "sute" de morţi după cutremurul din Chile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am fost informat astăzi de echipa mea de securitate naţională despre măsurile luate pentru protecţia concetăţenilor noştri şi pentru sprijinirea prietenilor noştri chilieni", a spus el.

"Primele informaţii indică faptul că sute de persoane au murit în Chile, iar pagubele sunt grave", a adăugat Obama, precizând că soţia sa, Michelle, şi el adresează "poporului chilian cele mai profunde condoleanţe".

"Statele Unite sunt pregătite să ofere ajutor pentru operaţiunile de salvare şi reconstrucţie şi avem resurse care pot fi trimise dacă Guvernul chilian ne cere ajutorul", a spus preşedintele american.

"Autorităţile americane se pregătesc pentru un tsunami care poate ajunge pe coastele americane mai târziu în cursul zilei", a afirmat el, referindu-se în special la Hawaii, dar şi la insula Guam şi arhipelagul Samoa, şi cerând populaţiei să respecte instrucţiunile autorităţilor locale.

Biroul Naţional pentru Urgenţe chilian (ONEMI) a anunţat că seismul de sâmbătă s-a soldat cu cel puţin 147 de morţi, afectând în total circa 400.000 de persoane. "Numărul (victimelor) variază de la minut la minut; acum se ridică la 147", a declarat directorul ONEMI, Carmen Fernandez, la circa 12 ore după producerea seismului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici