Barack Obama se va întâni cu preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi, anunţă Casa Albă

Statele Unite şi-au exprimat miercuri dorinţa de a colabora cu noul Guvern al preşedintelui egiptean Abdel Fattah el-Sisi, încurajându-l să efectueze o reformă în domeniul drepturilor omului.

93 afișări
Imaginea articolului Barack Obama se va întâni cu preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi, anunţă Casa Albă

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Preşedintele Barack Obama se va întâlni în zilele următoare cu fostul şef al armatei, care a devenit marţi preşedintele Egiptului, a anunţat Casa Albă într-un comunicat.

Fostul şef al armatei Abdel Fattah el-Sisi a fost proclamat în mod oficial preşedinte al Egiptului, marţi, cu 96,9% din sufragii, la 11 luni după ce l-a destituit din funcţie pe fostul preşedinte islamist Mohamed Morsi şi a redus la neant orice opoziţie.

El-Sisi a obţinut 23,780 de milioane de sufragii de la cei 54 de milioane de alegători înscrişi pe liste, iar rivalul său, liderul stângii Hamdeen Sabbahi a obţinut 757.511, potrivit Comisiei, care a anunţat o rată a participării la vot de 47,45%.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici