Barack Obama şi Hillary Clinton se atacă reciproc pe tema securităţii naţionale

Candidatul la învestitura democrată pentru prezidenţialele din SUA Barack Obama a acuzat-o pe rivala sa, Hillary Clinton, că recurge din nou la o tactică a fricii în campania electorală, după ce aceasta l-a criticat din nou pentru lipsa de experienţă în probleme de securitate.

18 afișări
Imaginea articolului Barack Obama şi Hillary Clinton se atacă reciproc pe tema securităţii naţionale

Barack Obama şi Hillary Clinton se atacă reciproc pe tema securităţii naţionale

"Sunt persoane care vă spun să nu credeţi. Mai sunt persoane care vă hrănesc frica, şi cinismul, şi îndoielile", a spus senatorul de Illinois în faţa susţinătorilor săi, într-un discurs susţinut la Providence, Rhode Island.

Disputele pe tema securităţii naţionale au loc înaintea alegerilor primare din statele Ohio şi Texas, unde Hillary Clinton are nevoie de o victorie, pentru a-şi relansa campania.

"Am vorbit despre o schimbare încă de la începutul acestei campanii", a spus Obama. "Adevărata schimbare nu este să votăm pentru războiul din Irak al lui George Bush, ca mai apoi să spunem poporului american că a fost un vot pentru diplomaţie", a adăugat el.

La rândul său, fosta primă doamnă a declarat, într-un discurs susţinut în Texas, că este singurul candidat democrat care îl poate înfrunta pe John McCain, fost prizonier de război, susţinător al suplimentării numărului de trupe în Irak.

"Oponentul meu susţine că promovarea sporirii securităţii naţionale, în cadrul acestor alegeri, reprezintă o instaurare a fricii... Aceste alegeri au loc în timp de război şi contează cine va ajunge la Casa Albă", a spus senatoarea de New York.

"Dacă senatorul Obama nu vrea o confruntare pe tema securităţii naţionale cu mine, atunci cum se va confrunta cu senatorul McCain?", a continuat Clinton.

Securitatea naţională a devenit tema centrală a disputelor dintre candidaţii democraţi la învestitură, înaintea alegerilor primare organizate marţi în patru state americane. Potrivit unui sondaj Reuters/C-SPAN/Houston Chronicle dat publicităţii sâmbătă, Obama ar putea obţine o victorie fragilă în Texas, bucurându-se de 45 la sută din intenţiile de vot, faţă de 43 la sută pentru Clinton.

Echipa de campanie a lui Hillary Clinton promovează în prezent un spot electoral privind securitatea naţională. "Este ora 3.00 dimineaţa, iar copiii dumneavoastră sunt în siguranţă şi dorm. Dar la Casa Albă sună telefonul. Se întâmplă ceva în lume. Votul dumneavoastră va decide cine va răspunde la telefon", spune vocea din clipul electoral al senatoarei.

La rândul său, Obama a răspuns printr-un spot care pune sub semnul întrebării votul acordat de Clinton în favoarea războiului din Irak, subliniind că raţiunea este mai importantă decât experienţa. "Senatoarea Clinton are dreptate când spune că a fost testată în privinţa securităţii naţionale, pentru că este un test pe care l-a picat cu brio", a spus purtătorul de cuvânt al echipei de campanie a lui Obama, Bill Burton.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici