Barack Obama şi Vladimir Putin vor discuta, cu ocazia G20, despre situaţia din Siria

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, şi omologul său rus, Vladimir Putin, vor discuta despre "dezacordurile" referitoare la situaţia din Siria cu ocazia summitului G20 programat să se desfăşoare în Mexic săptămâna viitoare.

236 afișări
Imaginea articolului Barack Obama şi Vladimir Putin vor discuta, cu ocazia G20, despre situaţia din Siria

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este evident că încă există dezacorduri în privinţa situaţiei din Siria, dar aceasta va fi o bună ocazie pentru cei doi preşedinţi de a se întâlni şi a discuta", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Victoria Nuland.

Tot vineri, un oficial de rang înalt de la Casa Albă a anunţat că preşedintele SUA va discuta, marţi, cu omologul său chinez, Hu Jintao, despre situaţia din Siria şi despre criza nucleară iraniană, cu ocazia summitului G20 din oraşul mexican Los Cabo.

China şi Rusia - membre permanente ale Consiliului de Securitate ONU - au blocat până în prezent proiecte de rezoluţie care condamnau acţiunile de reprimare ale regimului condus de Bashar Al-Assad.

Protestele violente reprimate brutal de regim şi confruntările armate s-au soldat până acum cu cel puţin 14.000 de morţi în Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici